[ FILM / AUDIOVISUEEL ] [ GRAFISCH ONTWERP ]
[ WEBDESIGN ] [ OVERIGE ]
 
Mixtape

In Mixtape volgen we de jonge DJ Bas die dolgraag wil doorbreken in de plaatselijke scène. Bas wordt echter tegengewerkt door vriendjespolitiek en het feit dat hij zichzelf niet goed weet te verkopen. Hij komt erachter dat een DJ naast talent en doorzettingsvermogen ook moet beschikken over de juiste contacten en het nodige geluk. Tijdens een intermezzo legt Bas uit wat een DJ precies doet als hij achter de draaitafels staat.

Wat in september 2003 begon als een schoolproject voor de opleiding Communicatie / AV Producties van de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden, werd al snel een hele operatie. Zo moesten er een aantal complete sets worden gebouwd en werden er talrijke locaties, acteurs, figuranten en sponsors gezocht. In totaal waren er 8 opnamedagen; de eerste eind oktober en de laatste halverwege november. De montage heeft uiteindelijk maanden geduurd, omdat dit alleen in de vrije uurtjes mogelijk was. Scholen, stages en werk gingen gewoon door, maar uiteindelijk is het gelukt.

 

Tijdens de productie zijn harde lessen geleerd. Een film maak je niet zomaar en een goed uitgedacht en uitgewerkt scenario is ontzettend belangrijk. Zonder bedrijven als Pavlov Medialab, Simplon, De Jongens van Hemmes, Zwart AV, Koffieshop Reykjavyk en de hulp van talloze vrienden, kennissen, docenten en vrijwilligers, was het nooit mogelijk geweest deze film op zo'n korte termijn te maken.

Links bij dit project:

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden